Information med anledning av utbrottet av Covid-19 (Corona)

 

Produktion & Leveranser
I dagsläget fortlöper produktion och leveranser som vanligt. Vi bevakar och följer de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fastställer. Vi analyserar utvecklingen löpande för att snabbt kunna förutse eventuella förändringar.

Enligt Livsmedelsverket finns det ingenting som tyder på att viruset kan spridas via livsmedel eller drycker. Det finns heller inga indikationer på att viruset skulle kunna spridas via till exempel livsmedelsförpackningar.

 

Medarbetare
Om någon av våra medarbetare visar minsta sjukdomssymptom stannar man hemma för att minska smittspridning. I övrigt följer vi ordinarie rengöringsrutiner i våra produktionslokaler.

Vi uppdaterar våra riktlinjer allteftersom nya direktiv och rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten.

Har du frågor kring våra åtgärder kontakta oss på info@sankdalensgard.se

VÄLKOMNA TILL GÅRDSBUTIKEN

Vår gårdsbutik är öppen varje dag mellan kl.09-21!

Glass, kaffe & festis! Självbetjäning & swish!

Strosa ner till kossorna, spana efter traktorer, lek i sandhögen, kör en runda tramptraktor, njut av landet-luft & en riktigt smarrig glass!

Om gården

Sänkdalens Gård ligger på den vackra halvön Vikbolandet öster om Norrköping som omges av Bråviken i norr samt Slätbaken och Göta Kanal i söder.

Gården har brukats av släkten Gunnarsson sedan 1800-talet, idag brukas gården av Nilla och Tomas Gunnarsson med familj och medarbetare. På Sänkdalens gård har vi odlat ekologiskt sedan början av 70-talet. Då bestod gården av 30 hektar och har vuxit till dagens knappt 400 hektar och en djurbesättning som består av 300 nötkreatur varav 80 mjölkkor.

På Sänkdalens gård utförs all produktion och förädling enligt KRAV:s regler för ekologisk produktion. Vi driver ekologisk mjölk och köttproduktion och har en omfattande växtodling som ger foder till våra djur och en del spannmål till försäljning. Vi utför en del entreprenadarbeten som snöröjning, div. lantbrukskörslor samt sköter utlastningen i en bergtäkt. Vi har även en del maskinsamarbeten med granngårdar.

Vi startade 2006 en försäljning av rapsolja i flaska där restprodukten blir foder till våra kor. När sedan en glassfabrik i Norrköping blev till salu 2009 tog vi steget att även börja förädla en del av vår mjölkproduktion. Verksamheten växte och nästa steg togs våren 2012 då en nybyggd glassfabrik stod klar på gården. Vi är stolta och glada för vår verksamhet och gör vårt bästa för att ständigt förbättra och förnya.

Vi som jobbar på gården

nilla

Nilla

Äger gården tillsammans med Tomas. Är spindeln i nätet för hela familjen. Jobbar med glass och olja. Har magiska fingrar i köket, gillar att påta i trädgården.

tomas

Tomas

Äger och driver gården, tycker att lantbrukaryrket är fantastiskt. Tycker om att driva nya projekt. Njuter av de lediga stunder han kan få tillsammans med familjen.

sofia

Sofia

Jobbar med marknadsföring, administration och ekonomi. Bor utanför Östra Husby och har två barn, Victor och Frida. Gillar inredning, matlagning och glass!

wille

Wille

Är vår säljare och letar ständigt nya återförsäljare. Bor i ett hus i Blankaholm med sin fru Hilma och barnen Elna och Einar. Är aktiv året om, åker skidor, springer och cyklar. Renoverar hus och kör enduro när tid finns.

toini

Toini

Har ansvaret för djurskötseln. En tjej med ett glatt humör och blick för djuren. Gift med Ola och har fem barn.

jonathan

Jonathan

Ansvarig för bergtäkten men jobbar även i ladugården och i lantbruket. Bor i Björnbåset ihop med Siri och lilla My.

christian2

Christian

Jobbar som produktionsansvarig i Glassfabriken. Är gift med Karin och bor i ett hus på gångavstånd från Sänkdalen.

ludvig

Ludvig

Är ansvarig för växtodlingen, gillar att testa nya metoder. Mycket traktor körande men även fixa i verkstaden med underhåll och nya uppfinningar.

julia2

Julia

Sköter våra sociala medier på deltid. Ansvarig för marknadsföring
ihop med brorsan Edvin. Gift med Oskar och har barnen Göte,
Siv och Leif.

hilding

Hilding

Lillkillen som blivit stor. Är Luddes vapendragare i lantbruket, hanterar alla möjliga maskiner
galant. Åker A-traktor på fritiden.

edvin

Edvin

Marknadsförings ansvarig ihop med Julia, idérik kille som folierar
och fixar allt skyltmaterial m.m. Gift med Vickan.

farmor

Farmor – Birgit

Pensionerad lantbrukarhustru som arbetat i hemtjänsten. Gillar att väva, plocka bär och svamp. 

farfar

Farfar – Per-Gunnar

Är född på gården och har varit lantbrukare hela sitt liv. Är numera pensionär, som brinner för sina odlingar av jordgubbar och potatis m.m. Sköter många små sysslor på gården som behöver göras.