VÄLKOMNA TILL GÅRDSBUTIKEN

Vår gårdsbutik är öppen varje dag mellan kl. 09-21!

Glass, kaffe & festis! Självbetjäning & swish!

Strosa ner till kossorna, spana efter traktorer, lek i sandhögen, kör en runda tramptraktor, njut av landet-luft & en riktigt smarrig glass!

Om gården

Sänkdalens Gård ligger på den vackra halvön Vikbolandet öster om Norrköping som omges av Bråviken i norr samt Slätbaken och Göta Kanal i söder.

Gården har brukats av släkten Gunnarsson sedan 1800-talet, idag brukas gården av Nilla och Tomas Gunnarsson med familj och medarbetare. På Sänkdalens gård har vi odlat ekologiskt sedan början av 70-talet. Då bestod gården av 30 hektar och har vuxit till dagens knappt 400 hektar och en djurbesättning som består av 320 nötkreatur varav 120 mjölkkor.

På Sänkdalens gård utförs all produktion och förädling enligt KRAV:s regler för ekologisk produktion. Vi driver ekologisk mjölk och köttproduktion och har en omfattande växtodling som ger foder till våra djur och en del spannmål till försäljning. Vi utför en del entreprenadarbeten som snöröjning, div. lantbrukskörslor samt sköter utlastningen i en bergtäkt. Vi har även en del maskinsamarbeten med granngårdar.

Vi startade 2006 en försäljning av rapsolja i flaska där restprodukten blir foder till våra kor. När sedan en glassfabrik i Norrköping blev till salu 2009 tog vi steget att även börja förädla en del av vår mjölkproduktion. Verksamheten växte och nästa steg togs våren 2012 då en nybyggd glassfabrik stod klar på gården. Vi är stolta och glada för vår verksamhet och gör vårt bästa för att ständigt förbättra och förnya.

Tramptraktorland-projekt:

För att öka vår verksamhets attraktion som besöksmål för barnfamiljer ville vi utöka möjligheterna för barn att roa sig hos oss. Vi vill visa upp ett levande lantbruk för dagens unga familjer som ofta lever ganska långt ifrån den verkligheten. Därför ville vi skapa ett litet område med små vägar för att kunna trampa omkring med våra populära tramptraktorer, och göra en fin omgivning med en liten lada, sittbänkar samt en traktorparkering. Vi ville dessutom uppföra en större bilparkering i anknytning till tramptraktorlandet.

Vi som jobbar på gården

nilla

Nilla

Äger gården tillsammans med Tomas. Är spindeln i nätet för hela familjen. Jobbar med glass och tillverkar våra vackra glasstårtor. Har magiska fingrar i köket, gillar att påta i trädgården.

tomas

Tomas

Äger och driver gården, tycker att lantbrukaryrket är fantastiskt. Tycker om att driva nya projekt. Njuter av de lediga stunder han kan få tillsammans med familjen.

sofia

Sofia

Jobbar med marknadsföring, administration och ekonomi. Bor utanför Östra Husby och har två barn, Victor och Frida. Gillar inredning, matlagning och glass!

ludvig

Ludvig

Är ansvarig för växtodlingen, gillar att testa nya metoder. Mycket traktor körande men även fixa i verkstaden med underhåll och nya uppfinningar.

toini

Toini

Har ansvaret för djurskötseln. En tjej med ett glatt humör och blick för djuren. Gift med Ola och har fem barn.

jonathan

Jonathan

Ansvarig för bergtäkten men jobbar även i ladugården och i lantbruket. Bor i Björnbåset ihop med Siri och barnen My och Lo.

christian2

Christian

Jobbar som produktionsansvarig i Glassfabriken. Är gift med Karin och bor i ett hus på gångavstånd från Sänkdalen.

julia2

Julia

Sköter våra sociala medier på deltid. Ansvarig för marknadsföring
ihop med brorsan Edvin. Gift med Oskar och har barnen Göte,
Siv och Leif.

hilding

Hilding

Lillkillen som blivit stor. Är Luddes vapendragare i lantbruket, hanterar alla möjliga maskiner
galant. Går på Vretagymnasiet på vardagarna, och jobbar hemma på gården på lediga stunder.

edvin

Edvin

Marknadsförings ansvarig ihop med Julia, idérik kille som folierar
och fixar allt skyltmaterial m.m. Gift med Vickan.

farmor

Farmor – Birgit

Pensionerad lantbrukarhustru som arbetat i hemtjänsten. Gillar att väva, plocka bär och svamp. 

farfar

Farfar – Per-Gunnar

Är född på gården och har varit lantbrukare hela sitt liv. Är numera pensionär, som brinner för sina odlingar av jordgubbar och potatis m.m. Sköter många små sysslor på gården som behöver göras.